Vagyonkezelés

2011.06.21. 08:46

Mint tudjátok számunkra a közpénzekkel való átlátható bánásmód kiemelten fontos feladat. Ezért is örültem annak a lehetőségnek, hogy a most készülő vagyonrendelet módosításába kikérte alpolgármester úr a véleményünket. Ez most alapvetően technikai módosításokat jelentett, de miután hozzánk most jutott el először a rendelet, mi egészében vizsgáltuk meg. Köszönet érte Mikle Sanyinak! :)

Találtunk is benne olyan pontot, ami változtatásra érdemes. Eddig nem volt tisztázva, hogy milyen körülmények között rendelhet el az önkormányzat zárt versenytárgyalást, ami minket egy kis aggodalommal töltött el. Eleve nem szeretjük ezeket a zárt meghívásos pályázatokat, de azt el kellett ismernem, hogy ugyan ritkán, de előfordulhatnak olyan esetek, amikor erre az önkormányzatnak szüksége van. Eddig azonban nem volt tisztázva, hogy ezeket ki rendelheti el. Javaslatunkra a rendelet úgy módosult, hogy ezekről a zárt versenytárgyalásokról most már értékhatártól függően vagy az adott bizottság, vagy a képviselő testület dönt. Itt viszont minden esetben jelen vannak az ellenzék képviselői is. Szerintem ez egy fontos lépés volt az átláthatóság érvényesítése felé!

Köszönettel tartozom ezért az önkormányzat vezetése felé, akik nem lesöpörték kezdeményezésem, hanem befogadták azt! Talán értékelték, hogy az összes képviselő-testületben jelenlévő pártok közül mi voltunk az egyetlenek, akik foglalkoztak ezzel a fontos kérdéssel...

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr773002169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása