Tanulságos viselkedés

2011.08.26. 10:45

Nagyon tanulságos, hogy egy önkormányzat miként viszonyul egy lakossági észrevételhez, panaszhoz. Lehet tudomást sem venni róla, és lehet foglalkozni vele. Szerencsére a mi kerületünkre ez utóbbi az igaz.

A nyár elején írtam arról az esetről, amikor a Kassák Lajos utca - Taksony utca kereszteződésében lakók jelezték problémáikat a szomszédban építendő irodaház KSZT módosításával kapcsolatban. Akkor ez lekerült a napirendről. Az eltelt időben a tervezők elkészítették a benapozásra, szélcsatornákra, közlekedés változásaira vonatkozó összes felméréseket. Ezeket a főépítész irodájában bárki megtekintheti. Pontosítottak a határozat tervezet szövegén. A felmerült kérdésekre választ adtak és így hozták be újra a szerdai bizottsági ülésre. Természetesen ezek után én is megszavaztam.

Még soha nem írtam arról, hogy mi az LMP-n belüli önkormányzati képviselők elég jól tartjuk a kapcsolatot egymás között. Segítjük egymást, ha kell tanácsot kérünk és megosztjuk jó vagy rossz tapasztalataink. Nyugodtan mondhatom, hogy ez a hozzáállás, amit a kerületben tapasztalok, nem annyira általános, sőt viszonylag ritka más kerületekben. Én bízom benne, hogy ezt a szokást akkor is megtartják kerületünk vezetői, ha adott esetben érdekükkel ellentétes lesz a helyi lakosok véleménye és a szakmai dokumentumok állításai.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr273181526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása