Korrupció ellenes világnapra

2011.12.09. 19:20

Nézem a híradót és szokás szerint mennek a hírek: elfogták az uzsorást, megverték a tanárt, a megmentett kutya túlságosan szereti a gazdiját, stb... Ma van a korrupció ellenes küzdelem világnapja. Erről egy szó sincs. Pedig mi még sajtótájékoztatót is tartottunk és látványos "mutyifallal" is készültünk. Eljött két újságíró. Miért ez az érdektelenség?

Erre két választ tudok adni. Az egyik, hogy természetesen a média az egyik része annak a fonott kalácsnak, aminek másik két ága a politika és a mutyi biznisz. Tehát nekik nem igazán érdekük, hogy hírt adjanak ilyen eseményről, sőt le is vannak tiltva ha ne adj isten szóba kerül az a bizonyos Puch-Simicska tengely.

A másik ok, viszont sokkal szomorúbb szerintem. Az embereket nem érdekli igazán a korrupció. A mi kis hazánkban mindenki csak azt érzi magáénak, ami a pénztárcájában lapul, vagy esetleg amit a lakásában, garázsában lát. Nem alakult ki az a gondolkodás, hogy az a pénz, amit befizetünk adóforintokban, még mindig a miénk. A mi közösségünk pénze! Közpénz! Ebből lesz nekünk, út és park, nyugdíj és fizetés, egészség és oktatás. Ha a közpénzből zsebre tesznek, akkor bizony az utóbbiakra jut kevesebb.

Más országokban egy gripen botrányba, egy centrum parkoló botrányba, metró vagy Margit-híd skandalumba réges rég belebukott volna az érintett politikai párt. Ott nem lehet így bánni a közösség pénzével, nem lehet így pazarolni, büntetlenül zsebre tenni. Itthon ezek a pártok továbbra is meghatározzák a közéletet. Kíváncsi vagyok mikor fogunk felébredni?

Addig is nézegessétek tablónkat az elmúlt 20 évről:

www.mutyimuzeum.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr243451935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása