Konstruktív légkör

2011.12.13. 20:28

Most csak röviden beszámolnék a mai szakmai egyeztetésről parkolási koncepció témájában.

A megbeszélésen ott volt Borszéki alpolgármester úr, kerületi cég vezetők, akik a parkolásért jelenleg és a jövőben felelni fognak, egy független szakértő a Közlekedés Kft-től, az LMP közlekedés munkacsoportjának egy tagja és jómagam. Az egész beszélgetés nagyon jó hangulatban és konstruktívan zajlott.

Röviden a következőkben egyeztünk meg:

1. Szükséges egy szélesebb körű tájékoztatás a témában a lakosság részére

2. Felülvizsgáljuk a jelenlegi parkolási rendeletet

3. Újlipótváros legkritikusabb részének forgalomtechnikai felülvizsgálata, esetleges új parkolási lehetőségek kialakítása. Megvizsgálni annak a lehetőségét, hogy ezen a részen a fizető parkolás idejét este 8-ig meghosszabbítsuk az itt lakók érdekében.

4. Megvizsgálni azokat a lehetőségeket, amik ösztönözhetik az autó tulajdonosokat, hogy autóikat ne a közterületen, hanem a kihasználatlan őrzött és fedett parkolókapacitásokon tárolják.

5. A szabálytalanul parkoló autósok figyelmeztetése és a későbbiekben szigorúbb büntetése.

Azt hiszem ez bőven több, mint előzetesen vártam. Ha ezen az úton megyünk tovább, akkor hamarosan rendezettebb körülmények lehetnek a parkolás terén is Újlipótvárosban.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr43461279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása