Népszavazás 2012

2012.04.13. 16:00

 

 

Szeretném megköszönni a 13. kerület lakosságának támogatását az LMP népszavazási kezdeményezéshez. Több ezer kerületi lakos aláírásával támogatta, hogy népszavazás útján döntsünk olyan fontos kérdésekben, amik a munkavállalók jogait érinti, illetve a tankötelezettség 18 évig való megtartását. Most ez a támogatás ahhoz volt elég, hogy az országgyűlés napirendre vegye és megfontolja, hogy ez a népszavazás valóban megvalósulhasson. Itt most kérem a kerületi országgyűlési képviselőket, hogy támogassák a kezdeményezést!
Mert miről is szólt ez a konkrét kérdéseken túl!? Arról, hogy ne lehessen az országban dolgozó milliók megkérdezése nélkül dönteni olyan kérdésekben, amik őket, a munkavállalókat érinti. Ne lehessen őket a végtelenségig kiszolgáltatottá tenni, hogy ne úgy akarjunk a gazdaság fejlődésének útjára lépni, hogy egy kis kiválasztott csoportnak a kedvére teszünk és közben elnyomjuk a többséget. A nyugati példák: Németország, Skandinávia azt mutatják, ha azt szeretnénk, hogy az egész ország megerősödjön, akkor éppen fordítva kell kezdeni és meg kell erősíteni a munkavállalók jogait, hogy biztonságban élhessenek és hosszútávon tervezhessenek ebben az országban!
Sok pozitív és negatív tanulságot is gyűjtöttem az elmúlt hetek utcai beszélgetési során. Sok kedves szót, biztatást kaptunk, de mégis számomra a legfontosabb és egyben a legszomorúbb tapasztalat az volt, hogy rengeteg olyan emberrel találkoztam, aki ugyan egyetértett a kezdeményezéssel, de nem írta alá, mert félt. Félt, hogy elveszíti állását, félt hogy gyermekeinek hátránya származik belőle… Kérdem én milyen ország az, ahol az embereknek ettől félnie kell? Szerintem beteg, méghozzá az egész csontváza maga a demokrácia beteg!
Ez a betegség azonban még nem halálos, de itt az ideje, hogy hozzálássunk a gyógyításnak!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr174410345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása