A nyaralásnak vége...

2011.08.21. 10:32

Tegnap volt augusztus 20. és ez egyben azt is jelenti, hogy lassan vége a nyárnak, mindenki visszarázódik a normális kerékvágásba. Én ugyan már 2 hete hazajöttem Nyugat-Balkán túrámról, de a kerületben csak most fog beindulni az élet. Jövő héten már bizottsági ülés...

A nyár folyamán igen csak elhanyagoltam még éppen induló blogomat, de igyekszem ezentúl heti rendszerességgel beszámolni. Téma az mindig lesz. A nyáron a sláger a Pozsonyi út átalakítása volt. A kezdeti tervek, bár nekem tetszettek, sokakban ellenállást váltottak ki, elsősorban a parkolóhelyek csökkenése miatt. Erre a témára, ami érezhetően Újlipócia legakutabb problémája, a későbbiekben majd részletesen visszatérek. Szeretnék egy komplett koncepcióval előállni, ami kezelni tudja ezt a kérdést, de egyenlőre a kutatás folyamatában vagyok. Visszatérve a Pozsonyira, végül is a kerület, illetve a projektért felelős Sima út Kft. meghallgatta a lakossági igényeket és ennek megfelelően változtatta a terveket. (A helyiek véleményének meghallgatása, mindig nagyon pozitív!) A végső megoldás, így nem fog radikális változást eredményezni, csupán csak egy arcfelvarrást. Az út egyirányosítása, aki ismeri az ottani forgalmat, szinte magától értetődő dolog volt. Egy kicsit felturbózzák a zöld felületet és a Jászainál kialakítanak egy kisebb sétáló részt, ami a Hollán hasonló részére hajaz.

Az eredményt meglátjuk a Pozsonyi Piknik után kezdődő munkálatok befejeztével. Igen, mielőtt még nagyon belemerülnénk az őszi munkába, érdemes ellátogatni két nagyszerű rendezvényre a hétvégén. Szombaton rendezik meg, helyi civil kezdeményezésre immáron harmadszor a Pozsonyi Pikniket, ahol mindig remek hangulat vár minden érdeklődőt és másnap, vasárnap pedig a Dagály utcában vár mindenkit az Angyalföldi utcabál! Élvezzük ki még a nyár utolsó pillanatait! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr63168273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása