Bemutatkozás a Hírnökben

2011.11.24. 15:32

 

Eddigi képviselői munkám során kedvezőek a tapasztalataim. Van egy profi és jól működő hivatal. Az önkormányzatot vezető többség nem elutasító és lekezelő, hanem partnerként tekint rám. Ennek egyik legegyértelműbb jele az volt, amikor az LMP választási programjának nagy részét beépítették az „Együtt a XIII. kerületért” című ciklusprogramba. Tudjuk jól, hogy ez a konstruktív hozzáállás sajnos nem jellemző országosan.

Ez arra sarkal, hogy kezdeményező legyek olyan területeken, amelyekről tudom, hogy szerepelnek a programunkban. Ilyen például az iskolákra kiterjesztett szelektív hulladékgyűjtés, a fiatalok ingyenes sportolási lehetőségeinek bővítése, kerületünk szegényebb részein új szociális bolt létesítése vagy az újlipótvárosi parkolási koncepció elkészítése. Vannak azonban olyan kérdések is, amelyekben nem sikerült előrébb lépni. Olyan zöld felületek problémáira gondolok, ahol a tulajdonviszonyok nem rendezettek. Zöld pártként számunkra kiemelten fontosak a parkok, vízpartok. Azokkal a területekkel, amelyek a kerület tulajdonában vannak, általában nincs gond, de ahol mások is tulajdonosok, ott sok probléma van a karbantartással és a fejlesztésekkel. Olyan helyekről beszélek, mint a Margitsziget, a Népsziget, a Rákos-patak vagy a Duna-part. Sajnos e területen a kerület vezetésétől inkább passzivitást és kevesebb kezdeményező készséget tapasztalok.

Most két fontos feladaton dolgozom. Az egyik a parkolási koncepció, a másik pedig ingyenes sportpályák létrehozása a kerületben. Mindkét esetben széles körű egyeztetésre és a gondos előkészítésre törekszem. Újlipótváros egyik legégetőbb problémája a parkolás, amiben sajnos évek óta nem történt előrelépés, míg a nyitott sportpályák esetében inkább azok számának csökkenése tapasztalható. Elválik, hogy terveinkből mi valósul meg. Jól tudom, hogy ez nem csak rajtam múlik. Amit viszont számon kérhetnek rajtam, az a konstruktív és áldozatos munka, amit azért végzek, hogy meggyőződésem szerint javítsak a kerületben élők életkörülményein.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadospeter.blog.hu/api/trackback/id/tr93408701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása